Trombone

Daglig vedlikehold:
Før spilling sjekkes sliden om denne er tilstrekkelig smurt.
Etter spilling tømmes instrumentet for spytt og fukt og yttersliden tørkes gjennom med en pussestav med strømpe.
Tørk av instrumentet utvendig med en pusseklut som ikke riper opp instrumentet.

Periodisk vedlikehold:
Puss / polér instrumentet med en myk klut tilsatt Yamaha Laquer Polish for lakkinstrumenter eller Yamaha Silver Polish for sølvinstrumenter. Dette holder instrumentet blankt og fint til enhver tid.

Vask av instrumentet:
Ta ut stemmebøylen.
Legg instrumentet (MEN IKKE INNERSLIDEN) i lunkent vann tilsatt Yamaha Brass Soap. La det gjerne ligge noen minutter slik at såpa får virke litt.
Vask instrumentet og bøylene innvendig med Flexible Cleaner for Trombone.
Benytt en myk og fuktig klut til vask utvendig.
Innersliden rengjøres med Flexible Cleaner for Trombone.
Benytt Slide-O-Mix eller annen slidekrem til å smøre opp innersliden. Følg veiledningen.
Yttersliden rengjøres med Flexible Cleaner for Trombone.
Munnstykket vaskes med en egnet munnstykkebørste. Ønskes munnstykket helt rent og fritt for bakterier (sterilisering, kan det legges i en kjele med vann som kokes opp). Ta munnstykket ut og rengjør med munnstykkebørste.
Når hele instrumentet er rengjort, skylles alle delene godt i lunkent vann slik at all såpe fjernes.
Legg så instrumentet på et håndkle slik at vannet får renne av.
Når alle delene er tørre, smøres stemmebøylen inn med Tuning Slide Oil. Dette gjør at bøylene alltid glir godt og ikke setter seg fast. Sett sammen instrumentet og spill i vei!

Kvartventilvedlikehold:
Har trombonen kvartventil skal denne vedlikeholdes på følgende måte:
Smør bevegelige ventilarmer / -ledd med noen dråper Spindle Oil.
Skru av bunnskålen på ventilen og legg noen dråper Rotor Oil på sentertappen. Skru så bunnskålen på plass.

Oppstår det problemer som ekstra trege ventiler der det ikke hjelper med rengjøring og Rotor Oil, bulker eller skader ellers på instrumentet, ta kontakt med vår reparatør (Blåsmo Musikk a/s)

Read file