Saksofon

Vedlikehold:
Putene på saksofonen er sårbare og for at levetiden skal bli lengre må det tørkes innvendig hver gang instrumentet har vært i bruk.
Benytt saksofonsvaber til dette.
Tørk også av saksofonen med ei egnet pussefille slik at fettflekker og svette fra fingrene blir fjernet.
Benytt en myk børste til å fjerne støv og skitt fra klaviaturet.
Kontroller at alle skruer og akslinger sitter som de skal.
Tørk over instrumentet med en godt oppvridd og fuktig klut av og til.
Smør korken på halsen med Cork grease.
Legg alltid rørene (flisene) i et røretui. Dette forlenger levetiden.

Unngå inntak av sukkerholdig føde før spilling – dette tærer ekstra hardt på putene.

Benytt mekanikkolje (Key oil) til å smøre opp klaviaturet et par ganger i året. En liten dråpe på alle skruer og skjøter i klaviaturet er nok. Vær forsiktig så det ikke kommer olje på putene.

Oppstår det problemer som lekkasjer og skader på klaviatur eller instrumentkroppen, ta kontakt med vår reparatør (Blåsmo Musikk a/s)

Read file