Småmessing

Daglig vedlikehold:
Smør ventilene med ventilolje før instrumentet pakkes ned.
Dette gjøres ved å skru løs ventilen, dra den ut, fordel litt olje rundt på ventilen og sett den på plass. Vær nøye slik at du får ventilen i riktig posisjon.
Etter spilling tømmes instrumentet for spytt og fukt.
Tørk av instrumentet utvendig med en pusseklut som er egnet til dette. Benytt en klut som ikke riper opp instrumentet. Det finnes egne kluter for sølvinstrumenter.
Puss instrumentet med en myk klut tilsatt Yamaha Laquer Polish for lakkinstrumenter eller Yamaha Silver Polish for sølvinstrumenter. Dette holder instrumentet blankt og fint til enhver tid.

Periodisk vedlikehold:
Ta ut alle bøyler og ventiler. Skru av bunnstykkene på ventilhuset.
Legg instrumentet og delene (MEN IKKE VENTILENE) i lunkent vann tilsatt Yamaha Brass Soap. La det gjerne ligge noen minutter slik at såpa får virke litt.
Vask instrumentet og bøylene innvendig med Yamaha Flexible Cleaner.
Benytt en myk klut til vasking utvendig.
Munnstykket vaskes med en egnet munnstykkebørste. Ønskes munnstykket helt rent og fritt for bakterier (sterilisering), kan det legges i en kjele med vann som kokes opp. Ta munnstykket ut og rengjør med munnstykkebørste. Når hele instrumentet er rengjort, skylles alle delene godt i lunkent vann slik at all såpe fjernes.
Legg så instrumentet på et håndkle slik at vannet får renne av.
Når alle delene er tørre, smøres bøylene inn med Tuning Slide Oil. Dette gjør at bøylene alltid glir godt og ikke setter seg fast.

Oppstår det problemer som ekstra trege ventiler der det ikke hjelper med rengjøring og ventilolje, bulker eller skader ellers på instrumentet, ta kontakt med vår reparatør (Blåsmo Musikk a/s)

Read file