Klarinett

Daglig vedlikehold:
Putene på klarinetten er sårbare og for at levetiden skal bli lengre må det tørkes innvendig hver gang instrumentet har vært i bruk.
Benytt egen pussefille som er tilpasset dette.
Tørk også av klaviaturet med ei egnet pussefille slik at fettflekker og svette fra fingrene blir fjernet.
Munnstykket og skjøtene tørkes godt etter hver gang klarinetten har vært i bruk.
Legg alltid rørene (flisene) i et røretui. Dette forlenger levetiden.
Benytt en myk børste til å fjerne støv og skitt fra klaviaturet.

Benytt mekanikkolje (Key oil) til å smøre opp klaviaturet to til tre ganger i året. En liten dråpe på alle skruer og skjøter i klaviaturet er nok. Vær forsiktig så det ikke kommer olje på putene.

Innvendig oljing av treklarinetter:
Vær veldig nøye med at det IKKE kommer olje på putene. For å unngå dette skal alle puter dekkes til. Til dette brukes plast under putene eller pakk putene inn i plastfilm.
Benytt en tørr og ren klut som ikke loer. Sett denne inn med Bore oil – ikke mer enn at den er fuktig.
Dra gjennom hver enkelt del på klarinetten (IKKE munnstykket) og la den ligge noen timer.
Snu på delene slik at oljen fordeler seg jevnt inne i kroppen.
Tørk ut overflødig olje og la instrumentet ligge en stund slik at treverket blir mettet med olje.
Fjern til slutt plasten og klarinetten er klar for å bli tatt i bruk igjen.

Oppstår det problemer som lekkasjer og skader på klaviatur eller instrumentkroppen, ta kontakt med vår reparatør (Blåsmo Musikk a/s)

Read file