Fløyte

Daglig vedlikehold:
Putene på fløyta er sårbare og for at levetiden skal bli lengre må det tørkes innvendig hver gang instrumentet har vært i bruk.
Benytt pussestanga og en klut for innvendig bruk til dette.
Tørk også av fløyta utvendig med ei pussefille slik at fettflekker og svette fra fingrene blir fjernet.
Benytt en myk børste til å fjerne støv og skitt fra klaviaturet.

Benytt mekanikkolje til å smøre opp klaviaturet et par ganger i året. En liten dråpe på alle skruer og skjøter i klaviaturet er nok. Vær forsiktig så det ikke kommer olje på putene.

Rens av munnstykket:
Skru ut skruen på enden av munnstykket.
Putt pussestaven inn fra toppen og press korken ut.
Vask og skyll alle delene i lunkent vann med mild såpe og skyll.
Smør korken med korkfett.
Sett inn korken fra bunnen og press den til passende stilling slik at merket på pussestaven er midt på blåsehullet.
Sett på skruen og skru til den når inntil munnstykket.

Oppstår det problemer som lekkasjer og skader på klaviatur eller instrumentkroppen, ta kontakt med vår reparatør (Blåsmo Musikk a/s)

Read file